Головна / Про ТРК / Новини / Тепер можна здати батарейки в JYSK

Тепер можна здати батарейки в JYSK

У кожному будинку є маленька, але дуже важлива річ - це батарейки. І хоч від них й багато користі, відпрацьовані батарейки — це загроза для довкілля. Одна батарейка забруднює 16м2 землі! З травня 2021 в магазині данської мережі JYSK в Україні встановлені спеціальні контейнери для збору вживаних батарейок. Гарантована переробка всіх зібраних батарейок відбувається на заводі GreenWEEE в Румунії, яку оплатить JYSK в рамках програми екологічної відповідальності.

Як стверджують експерти, одна батарейка може стати причиною забруднення важкими металами орієнтовно 16 квадратних метрів землі. Для України це особливо актуально: щороку в країну імпортується майже 162 мільйони батарейок, але лише 4% з них піддаються повноцінній переробці.

Кожен відвідувач мережі може здати до 50 штук батарейок за один візит. Збір запустили у співпраці з організацією «Батарейки, здавайтеся», а переробку оплачує JYSK в рамках програми екологічної відповідальності.

Це не перша екологічна ініціатива компанії JYSK. JYSK проводить кампанії з утилізації матраців та збору старих подушок для притулків з тваринами, в усіх варіантах JYSK пропонує додаткові знижки на нові товари тим, хто бере участь в екоініціативах.

В асортименті JYSK з'являється все більше товарів з перероблених матеріалів - кошики, садові меблі, килими, сумки, серветки тощо.

Також, наприкінці січня у наших магазинах з'явилося нове пакування для постільної білизни та простирадл. Наразі JYSK змінює пакування з пластику на пакування із сертифікованого паперу FSC, що є ще одним кроком компанії до екораціональності. У цілому застосування нового пакування дасть змогу вилучити 27 мільйонів пластикових упаковок на рік. Якщо зім'яти всі ці сумки та кинути їх на підлогу середнього за величиною магазину JYSK площею 950 квадратних метрів, то ці сумки заполонили б магазин аж до стелі.

Заміна пакування має багато переваг. Вилучити з використання 27 мільйонів упаковок означає не створити 475 тонн пластику із викопних видів палива; таким чином JYSK зробить свій внесок у скорочення викидів вуглецю. Нове пакування виготовлене із сертифікованого паперу FSC (FSC N001715) і переробляється на 100%.

А до кінця 2024 року вся бавовна, що йде на текстильні товари для JYSK, буде або переробленою, або виготовленою в більш екораціональний спосіб. Більш екораціональна бавовна означає, що вона або органічна, або перероблена, або проходить через організацію Better Cotton Initiative (BCI).

читайте також
біііільше новин
XMAS JAZZ The Loft Gastropub запрошує на Рідзвяний Джаз!
24 грудня вас чекає рідзвяні найпопулярніші та найяскравіші твори джазу, вино та чудова атмосфера!
SPECIAL GUEST - Black&White
Початок: 20:00


Забронюйте собі святковий настрій:
The Loft Appolo +380 67 640 50 99
21 грудня 2021 р.
Вiдкриття NewYorker
3 травня 2021 р.
Тепер можна здати батарейки в JYSK У кожному будинку є маленька, але дуже важлива річ - це батарейки. І хоч від них й багато користі, відпрацьовані батарейки — це загроза для довкілля. З травня 2021 в магазині данської мережі JYSK в Україні встановлені спеціальні контейнери для збору вживаних батарейок. Гарантована переробка всіх зібраних батарейок відбувається на заводі GreenWEEE в Румунії, яку оплатить JYSK в рамках програми екологічної відповідальності.
2 червня 2021 р.